Thursday, 14 January 2016

2016

Haii Assalamualaikum. Wuwuwuwuwu masih belum terlambat kan nak cakap happy new year? Ahaha. Happy new year everyone! First of all, sis bahagia sebab dah tua. Hoho BAHAGIA. Daklah, tipuja. Sedih gila tau dah tua. Huhuhu. 2016 ni taf gak la. Jadual pack gila, balik sekolah pun lewat tapi aku ok ja sebab makanan kat kantin sedap hehehehehehehehehehe TAPI pinggan nasi kat dm kena basuh sendiri pastu dahla singki ramai nak masuk kelas balik pukoi 2.15 hm taf kan.

Anyway, tahun ni ramai orang cakap aku macam "pelik" HAHAHA. Apa yang pelik? lol mungkin aku tak sedar. Alah macam kesalahan lah, kadang-kadang kita sedar, kadang-kadang tak. Kan? Hoho tetiba. Sebenarnya bukan pelik, tapi move on. Tau dak apa itu move on? Kkkk definisi move on; Tutup buku lama, buka buku baru. ((bagi aku lah)) WEY SENANGNYA HANG MOVE ONNNN hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha people don't know how hard aku struggle untuk move on. Dia punya gigih macam nak SPM. Ok bohong. Alah, dia camni lah kan. Hidup ni kena teruskan, yang berlalu biarkan dia berlalu. Kalau hidup asyik nak berpandukan masa lalu bila nak maju? KAN? Ya, kadang-kadang aku tak kuat jugak bila kenangkan masa lalu *poyo namatey* tapi siries siries. Dia macam menangis dalam tawa senyum dalam derita ku rasa~~~~ Cewah. Tapi takpalah, kuat demi masa depan yang cerah! TEDIA TEDIA.

Dan ingin ku ingatkan semula, wahai batch 01! tahun ini anda akan berperang and the war has begin! Yay goodluck to everyone and also to myself *emoji senyum pasrah* Minggu depan dah start klinton. Dengaq kata macam menyiksa sangat, takpa nanti aku cerita lain menyiksa ka dak *emoji gelak sampai keluaq ayaq mata* Acctually aku dah out of idea nak tulis apa tau. Dan disebabkan aku bosan dan baru lepas buat 2 karangan, tangan terus terasa nak mencapai laptop lalu ku tatap blogku sendiri lalu terfikir nak post entri. Hehe.

Takpalah mai sini aku cerita pasai kantin sekolah. Bahagia weh siries tak bohong. Bagi food lover macam aku, memang tak pernah tak happy kalau nampak kantin. Tudia dasyat kan? Kroh. Takda lah dasyat mana aku yang buat jakun lebih. Tapi best la. Ada laksa bihun sup pastu ayam dia banyak. K yang tu biasa ja. Part paling best bila nak tunggu asar boleh naik dorm tapi aku malas nak naik dorm sebab nanti malas nak turun balik so aku pun ambik keputusan untuk meninjau kantin. Order lah apa semua ada nasi goreng ikan masin pataya ayam kampung cina char kuey teow, kuey teow goreng tudia tudia. Benda ni lah yang membuatkan aku senang move on. Senang kan? Makanlah banyak-banyak tanpa memikirkan berat badan. Hoho. Gemok ke kurus I don't care janji bahagia. So lepasni sapa nak pi kantin ajaklah aku kita makan sama-sama! HAHAHA.

Ni jalah untuk harini. Mintak maaf atas post yang merapu ni. Panjang umur tulis lagi.


Salam Sayang,
Afiqah.






No comments: