Friday, 9 September 2016

Rindu

Weh haiiiii. Rindunya nak tuleh panjang2 camni. Fuh, sungguh busy. Tak sempat nak type panjang-panjang. Huhu. Idk apa yang aku rasa sekarang. Mixed feelings. Kejap rindu tu, kejap rindu ni. Like seriously I miss my past. Sometimes level rindu ni sampai boleh ganggu emosi aku time study. SERIOUS WEH SERIOUS. Cuma nak cerita. Tadi aku ada scroll ig, lepastu terjumpa instagram cousin. Long lost cousin. Dulu kami selalu ain sekali, go everywhere sekali. Rapat gila ah, macam siblings. Tapi sekarang bila aku balik kampung, kami dah tak cakap. Langsung. Even aku duduk seminggu kat kampung, still. Tak akan cakap. Idk why huh? Awkward maybe. I miss ourchildhood hukhuk. Okay pastu aku jumpa lah dia post dua gambar dia dengan aku dengan bercaption kan "Rindu zaman budak-budak" Fuhhhhh I be like, mengalir air mataku menemani malam sepiku ku rindu saat bersamamu~~~~~~ Rindu gila </3 But it's okay, people change but memories dont.

Okay jom tukar topik. Takmo sedih. Trial is over. Result lingkup. Real pt3 is less than a month. How? Really not ready. Kesedaran ada tapi no action. What a life Afiqah!!! Macam-macam gila aku tempuh nak dekat-dekat exam ni. Stress gila nak mamp0s. Huhu. Semuanya doakan saya berjaya dapat 11A okay. Aku try untuk gigih study. Untuk tidak memikirkan yang tidak patut. Doakan saya *mata berayaq* Okay lah. Nak pi study. HAHAHAHA PUIH POYO.


Bye. Assalamualaikum.

Salam sayang,
Afiqah

Saturday, 12 March 2016

March Test

Hellooo. March test is over. HAHAHAHAHAHAHAHAHA doesn't mean PT3 is over. Hmm still tunggu Pt3. Bilala nak exam................Well, march test ni not so bad & not so good. Macam biasa, study last minute. Aku pun tak ready apa-apa tapi Alhamdulillah first time exam maths tak tinggai soalan. Bersyukur :') Takdak apa pun nak cerita tapi sebab boring pastu cuti seminggu pulaak kan. Hahahaha. Nih nak bagitau, dosa memfitnah tu dosa dia lagi besar dari membunuh. Lebih baik bunuh aku kalau nak fitnah macam-macam. Banyak lagi benda aku nak pikiaq daripada hadap fitnah hang ni. Aku still taktau hang sapa. Tapi kalau aku dapat tau hang sapa, hahaha aku nak hang bersihkan balik nama aku& kawan-kawan aku. Hang dah buat 1/2 orang terpedaya dengan hang. Its okay kali ni turn hang untuk menang. Tak puas hati apa kita settle depan okay? Takyah malu-malu, cakap ja. Aku tak marah lah kalau hang cakap elok-elok. Well, people make mistakes kan? Kita sama-sama tegur lah kalau adda yang terkurang. Tak perlu lah kut nak sebar fitnah macam ni. Hm fitnah akhir zaman :') nak buat macam mana, sabar je. Innallahama'assobirin. Goodbye Assalamualaikum.

Salam sayang,
Afiqah.

Thursday, 14 January 2016

2016

Haii Assalamualaikum. Wuwuwuwuwu masih belum terlambat kan nak cakap happy new year? Ahaha. Happy new year everyone! First of all, sis bahagia sebab dah tua. Hoho BAHAGIA. Daklah, tipuja. Sedih gila tau dah tua. Huhuhu. 2016 ni taf gak la. Jadual pack gila, balik sekolah pun lewat tapi aku ok ja sebab makanan kat kantin sedap hehehehehehehehehehe TAPI pinggan nasi kat dm kena basuh sendiri pastu dahla singki ramai nak masuk kelas balik pukoi 2.15 hm taf kan.

Anyway, tahun ni ramai orang cakap aku macam "pelik" HAHAHA. Apa yang pelik? lol mungkin aku tak sedar. Alah macam kesalahan lah, kadang-kadang kita sedar, kadang-kadang tak. Kan? Hoho tetiba. Sebenarnya bukan pelik, tapi move on. Tau dak apa itu move on? Kkkk definisi move on; Tutup buku lama, buka buku baru. ((bagi aku lah)) WEY SENANGNYA HANG MOVE ONNNN hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha people don't know how hard aku struggle untuk move on. Dia punya gigih macam nak SPM. Ok bohong. Alah, dia camni lah kan. Hidup ni kena teruskan, yang berlalu biarkan dia berlalu. Kalau hidup asyik nak berpandukan masa lalu bila nak maju? KAN? Ya, kadang-kadang aku tak kuat jugak bila kenangkan masa lalu *poyo namatey* tapi siries siries. Dia macam menangis dalam tawa senyum dalam derita ku rasa~~~~ Cewah. Tapi takpalah, kuat demi masa depan yang cerah! TEDIA TEDIA.

Dan ingin ku ingatkan semula, wahai batch 01! tahun ini anda akan berperang and the war has begin! Yay goodluck to everyone and also to myself *emoji senyum pasrah* Minggu depan dah start klinton. Dengaq kata macam menyiksa sangat, takpa nanti aku cerita lain menyiksa ka dak *emoji gelak sampai keluaq ayaq mata* Acctually aku dah out of idea nak tulis apa tau. Dan disebabkan aku bosan dan baru lepas buat 2 karangan, tangan terus terasa nak mencapai laptop lalu ku tatap blogku sendiri lalu terfikir nak post entri. Hehe.

Takpalah mai sini aku cerita pasai kantin sekolah. Bahagia weh siries tak bohong. Bagi food lover macam aku, memang tak pernah tak happy kalau nampak kantin. Tudia dasyat kan? Kroh. Takda lah dasyat mana aku yang buat jakun lebih. Tapi best la. Ada laksa bihun sup pastu ayam dia banyak. K yang tu biasa ja. Part paling best bila nak tunggu asar boleh naik dorm tapi aku malas nak naik dorm sebab nanti malas nak turun balik so aku pun ambik keputusan untuk meninjau kantin. Order lah apa semua ada nasi goreng ikan masin pataya ayam kampung cina char kuey teow, kuey teow goreng tudia tudia. Benda ni lah yang membuatkan aku senang move on. Senang kan? Makanlah banyak-banyak tanpa memikirkan berat badan. Hoho. Gemok ke kurus I don't care janji bahagia. So lepasni sapa nak pi kantin ajaklah aku kita makan sama-sama! HAHAHA.

Ni jalah untuk harini. Mintak maaf atas post yang merapu ni. Panjang umur tulis lagi.


Salam Sayang,
Afiqah.